Go vegan for a week?
Dock för att få någon form av kickstart så tänkte jag lägga ut lite recept här...
![]() |
Veggi Bolognese
|
4 PORTIONER 125g Sojafärs ljus (torrvara) |
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta.
Veggi Tacofärs
|
|
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs och lök ordentligt i olja. Tillsätt Taco Spice Mix och majs. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt sojan, krossade tomater och 1,5 dl vatten.Låt puttra några minuter. Servera i Taco tubes eller Soft tortilla med tillbehör.
Veggi Paneng
Sojastrimlor i Red Curry Paste
och kokosmjölk |
125 g Sojastrimlor (torrvara) |
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Värm oljan i panna och fräs strimlor, purjolök, paprika och Red Curry Paste. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med Jasminris.
Veggisallad ”Asian-Style”
|
4 PORTIONER 125 g Sojastrimlor (torrvara) GLACE: SALLAD: LIMEVINÄGRETTE: |
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Blanda allt till glacen. Stek strimlorna ordentligt i olja, häll över glacen och stek ytterligare en minut. Servera med salladen och limevinägrette.
Veggisauté ”Swedish-Style”
|
4 PORTIONER 300 g Sojastrimlor (torrvara) SÅS: |
SÅS:
Vispa ihop och koka upp alla ingredienser. Red av med Maizena.
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek champinjonerna och sojastrimlorna i olja tills de får färg. Lägg i äpple och syltlök och stek tills allt fått fin färg. Häll över såsen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och haricots verts.
Wish me luck, cause here i GOOOO.