Go vegan for a week?

Hm något jag faktiskt funderar på att göra. Don't get me wrong. Jag absolut älskar kött. It's my precious men varför inte testa något nytt? Tror knappast att man dör av det och det sägs ju av vissa diatister att det ska vara väldigt nyttigt för kroppen och renanade om man säger det på ett milt sätt. Så vad säger ni? Are u with me people? Haha. Ska nog inledda detta lilla projekt nästa vecka, eftersom jag inte är helt frisk just nu. Då får jag nog börja med att väga mig och sen börja göra en inköpslista för de ingredienserna jag kommer behöva under vad jag tror kommer att vara en tuff vecka. Sen efter en vecka får jag väga mig själv igen och samtidigt se om det gett något resultat i form av ny energi eller bättre välmående överlag. Hur tror ni det kommer sluta?

Dock för att få någon form av kickstart så tänkte jag lägga ut lite recept här...
Bolognese
Veggi Bolognese

 

4 PORTIONER

125g Sojafärs ljus (torrvara)
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
Oregano, timjan, peppar och salt

 

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta.

Veggi Tacofärs


4 PORTIONER

125 g Sojafärs brun (torrvara)
1 msk olja
1 gul lök, hackad
40 g Taco Spice Mix (1 påse)
80 g majskorn
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
200 g krossade tomater
1,5 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs och lök ordentligt i olja. Tillsätt Taco Spice Mix och majs. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt sojan, krossade tomater och 1,5 dl vatten.Låt puttra några minuter. Servera i Taco tubes eller Soft tortilla med tillbehör.

Veggi Paneng
Sojastrimlor i Red Curry Paste
och kokosmjölk


4 PORTIONER

125 g Sojastrimlor (torrvara)
1 msk olja
1 purjolök, skivad
1 röd paprika, tärnad
0,4 dl Red Curry Paste
4 dl kokosmjölk
salt

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Värm oljan i panna och fräs strimlor, purjolök, paprika och Red Curry Paste. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med Jasminris.

Veggisallad ”Asian-Style”

 4 PORTIONER

125 g Sojastrimlor (torrvara)

GLACE:
1 msk Dijonsenap
15 g ingefära, hackad
1/2 vitlök, hackad
1 msk Kikkomansoja
1 msk sweet chili
1 msk rapsolja
1/2 dl sesamfrön, rostade

SALLAD:
250 g rättika, strimlad
2 avocados, urgröpta i grova bitar
1 mango, skalade och skurna i tärningar
4 kvisttomater, skivade
1 gurka, strimlad
1/2 purjolök, strimlad
isbergssallad, grovt plockad
1/2 kruka koriander

LIMEVINÄGRETTE:
2 msk Dijonsenap
saft av 1 lime
1 dl rapsolja
1 msk Kikkomansoja

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Blanda allt till glacen. Stek strimlorna ordentligt i olja, häll över glacen och stek ytterligare en minut. Servera med salladen och limevinägrette.

Veggisauté ”Swedish-Style”

4 PORTIONER

300 g Sojastrimlor (torrvara)
200 g champinjoner i klyftor
80 g syltlök
1-2 äpplen, fast sort, Pink lady i klyftor
olja till stekning

SÅS:
2 dl vegetarisk buljong
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk Skånsk senap
1 msk Kikkomansoja
Maizena till redning

SÅS:
Vispa ihop och koka upp alla ingredienser. Red av med Maizena.

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek champinjonerna och sojastrimlorna i olja tills de får färg. Lägg i äpple och syltlök och stek tills allt fått fin färg. Häll över såsen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och haricots verts.

Wish me luck, cause here i GOOOO.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0