27 December 2010 (Medellin, Colombia)

Long time no see people,
Sorry for den daliga uppdateringen men som sagt sa blev ju San Andres resan av sa var borta i paradiset i 5 underbara dagar. Mer om hur det gick dar kommer i senare inlagg men kan vall sumera resan med att det var valdigt handelserikt, bade pa positiva och negativa satt. Fast a andra sidan, allt kan ju inte alltid ga som smort, iallafall inte i mitt liv. Hehe. Nu ar jag iallafall tbx pa fastlandet en aning solbrand och har firat julen uppe i en finca (landstalle) i bergen. Det blev mycket drickande, badande, dansande, grillande och skratt. Kan inte saga att deras firande pa nagot satt ar likt hur vi i sverige firar men det var kul att ha testat pa ngt nytt, dock var familjen och vannerna hemma i sverige extremt saknade.

Idag ar planerna att spendera hela dagen pa ett kant spa har i medellin som heter Camilos Spa, tydligen sa ar det dit alla kandisar gar for att fixa diverse saker som har och naglar osv. Sa dit ska jag idag och bli fin. Can`t wait. Ska bli skont att bli ompysslad ett tag och rensa tankarna. De har sista dagarna finns det som sagt en hel del att fixa. Klippa haret, farga haret, nagelforlangning, pedikyr, bleka tanderna, kopa de sista presenterna, fixa nyarsklanning och lite annat smatt. Plus ska hinna saga hejda till familjen vargas och parejo, samt ngra andra jag lart kanna har nere. Kommer bli jobbigt att saga hejda, det ar inte min starka sida att ta farval men far hoppas att detta bara ar borjan pa vissa vanskaper jag skaffat har nere. Som sagt sa finns ju Colombia kvar till nasta vinter. :) Nej nu ar det dags att byta om sa min relaxing dag kan borja. Ta hand om er.



Bless.

P.s. jag lyckades bemastra annu en av mina radslor nar vi var i la finca. Jag red for forsta gangen sen jag var yngre och flog av en hast, efter det svor jag att aldrig rida igen men nu tog jag tag i min radsla och bestamde mig for att vilket battre stalle en colombia finns det for att komma over en for mig da en jobbig handelse. Ar ni inte lite stolta?

19 December 2010 (Medellin, Colombia)

Godmorgon godmorgon,
Tankte ge er en liten nyhetsupplysning om vad planerna ar for dagen. Ska forsoka gora er lite avis faktiskt. Forst och framst ska jag packa, duscha och fixa mig sen bar det av mot HOOTERS dar vi ska fira att vi antligen kommer ivag till San Andres med lunch och sprit. Jealouse? I would be. Haha. Sen bar det av mot flygplatsen dar nasta stopp blir PARADISE. Ni anar inte hur mycket jag langtar. Vita sandstrander, korallblaat hav, cocktail drinkar och en utsikt som ar panoramisk! Knack den om du kan. Hoppas bara att planet inte ar forsenat eller att nagot annat dumt hander pa vagen. Hall tummarna!
Time to get started.
Bless <3.

18 December 2010 (Medellin, Colombia)

Hej kara lasare,
Aaaaaaantligen sa ar biljetten bokad till San Andres. Sa imorgon ger vi oss av pa nya aventyr pa en o i karribien. Bli inte forvanade om jag inte kommer tbx fran paradiset, kanske helt enkelt bosatter mig pa den panoramiska lilla on. Att aka dit har varit en drom sedan jag upptackte den nar jag sokte information om Colombia.  Sa imorgon ska jag forverkliga annu en drom i mitt underbara land. Nu ska jag borja packa och fixa infor imorgon. Wish me good luck, sa far ni mer uppdatering om cirka 5 dagar dar jag formodligen atervant hit till Medellin.

Bless <3.

15 December 2010 (Medellin, Colombia)

Buenas noches amigos,
Nu ar jag antligen hemma efter en kvall i affarer och sedan pa en uteservering. Kopte en juicy couture mjukis set i rosa och sen blev det middag och ol i mangder. Vi kopte namnligen in en behallare med ol pa typ 3 liter. Inte varje dag man gor det inte. Tanken var igentligen att vi skulle rora oss utat men all mat fick mig att hamna i matkoma sa vi valde att aka hem for att kolla pa film istallet, sa nu sitter vi och kollar pa Hostel I. Kanske inte direkt den basta filmen att kolla pa nar man mar illa redan men hej it's a good movie.

Planerna for imorgon ar lite oklara, eller det har de faktiskt varit senaste dagarna. Vi hade planerat att aka till El Penol men det blev aldrig av och borjar faktiskt tvivla pa att det kommer bli av overhuvudtaget, likasa planerna till San andres men annu finns det tid kvar att aka dit sa far vall halla tummarna att det blir av, annars blire vall shopping for hela slanten istallet. :P Det kan ju ocksa funka, haha. Ska dock forsoka komma ivag till centrum imorgon for att inhandla lite julklappar osv sen blir det forhoppningsvis ngt skoj pa kvallen! Uppdatering kommer iallafall.

Nej nu ska jag ga och hamta lite Colombiana (en colombiansk lask) och krypa ner i sangen igen. :)

Bless.

14 December 2010 (Medellin, Colombia)

Godnatt for min del,
Eller nej inte riktigt an. Ska faktiskt kolla lite pa tv forst och sen blir det sussa for min del. Klockan ar ju trotts allt 1.25 har i Colombia pa natten. Jag har precis kommit hem fran en kvall langst rion, som nu under julen kallas los alumbrados pga de vackra dekorationer som arligen satts upp. Det ar verkligen en upplevelse att ga och kolla pa de maktiga dekorationer som monterats och anordnats for hand. Blir forhoppningsvis ett aterbesok dar innan jag lamnar denna vackra stad. Mer bilder behovs tas dar, iallall for min del.
For ovrigt sa har jag akt runt pa motorcykel hela dagen och jag kan med handen pa hjartat saga att jag alskade det. Tidigare  har jag varit lite smaskramd for att aka runt bakom nagon pa ett fordon pa tva hjul, bade for att det kanns ostadigare plus att man totalt behover forlita sig pa den som sitter framfor en. Vet inte riktigt vad som andrat min asikt, men det kandes extremt befriande att sitta darbak medan varmluften blaste igenom haret. Kande mig fri, som en fagel som bara kunde segla ivag over tradtopparna. Ett tag blundade jag och bara njot av den friheten och drog in varje andetag sa djupt som jag bara kunde. Allt sussade forbi pa nagra fa sekunder och allt blev suddigt men det gjorde inget, for forsta gangen sen jag kommit hit sa slappte jag bara allt och lat mig sjalv folja med. Jag far hoppas att det blir fler motorcykel turer den har veckan. Jag langtar redan faktiskt!
Photobucket

Alumbrado Navideño de Medellín constituye un tradicional evento citadino que con los años, amplia disponibilidad de recursos energéticos y presupuestales y la masiva aceptación por parte tanto de los ciudadanos locales como por los miles de turistas, se ha convertido en una enorme fiesta de la ciudad, llena de luces y de programación cultural.

El "Alumbrado" navideño ha hecho famosa a Medellín: más de 14,5 millones de bombillas (2008), 300 km de cables iluminados, 21 parques, 4 km de recorrido de alumbrados en el centro de la ciudad y programación cultural durante todo el mes, hacen de diciembre una de las mejores épocas para visitar a Medellín. El 7 de diciembre se enciende el alumbrado y en la noche se realiza el Desfile de Danzas, Mitos y Leyendas, una de las más destacadas tradiciones de la ciudad.

Todos los parques recreativos y todos los museos tienen entrada libre para menores de 12 años del 7 de diciembre al 9 de enero, y en los museos de Antioquia y Pedro Nel Gómez el ingreso es libre para todas las personas en esta temporada.

Bless <3.

12 December 2010 (Medellin, Colombia)

Tjabba tjena hallojsan nattfolk (har i colombia ar klockan namnligen 5 pa morgonen),
Jag har precis kommit hem fran en galen utekvall pa en nattklubb som heter Indiana. Kvallen borjade med ett par ol med grabbarna pa en utegard och sen var det bara att stressa hem och fixa sig infor kvallen. Hade ju som sagt lovat att ga ut med en kille vid namn Rodolfo som ar van till Cathy och Alejandro. Och nej det ar inget sant sa missforsta mig inte nu och det gjorde jag klart for honom redan innan vi gick ut. Vi blev upphamtade av honom och hans 2 kompisar och sen blev det shots av aquardiente i bilen pavag till nattklubben. Som tur var sa fick vi ga raka vagen in da det visa sig att Rodolfo kanner agarna, bartendrarna, dansarna och vakterna dar. Vall inne blev vi visade till ett vip omrade pa overvaningen, i narheten av ett danspodie dar olika tjejer gick upp och shakade what their mama gave them. Mitt upp i allt drickande och dansande sa kanner jag hur folket bakom mig slutar dansar och hur nagon svettigkropp narmar sig bakifran. Nar jag vander mig om sa star en halvnaken manlig strippa bakom mig och dansar sa svetten spruttar ut fran varje por. Snacka om att jag blev lagom chockad och bakom honom star Sebas och Pablo och filmar. Tror ni inte att Sebas, rolig som han ar har hyrt denna manliga strippa at mig. #tummenupp. Tack vannen, haha. Du gjorde verkligen min natt och som att det inte rackte med det sa kom han tom tbx nar han hade bytt om till vanliga klader och nu visar det sig att vi ska ut med honom pa lordag. Ga ut med en manlig strippa, det har jag da aldrig gjort forut men jag ar up for new things. Always ;). Far vall se var vi hamnar och hur den kvallen slutar. Och som att det inte var det enda intressanta som hande sa latsades aven Sebas att det var hans fodelsedag sa stallet bjod pa bade tarta och nagon acklig dricka i champagne glass. Bra satt att fa ut sin valuta ;P
Denna slutade iallafall lyckad men hungrig. Dumt nog kopte vi inte hem nagot sa nu ligger jag har och kollar pa tv med en kurrande mage. Far vall hoppas att jag kan halla mig tills imorgonbitti, dock ar det sjukt jobbigt att forsoka somna nar man ar uber hungrig. So wish me luck. For ovrigt sa kan jag ju saga att jag kom hem dygnblot pga allt dansande. Ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle svimma av overhetning men far vall se det som en traning. Nagra kilo lar jag vall ha forlorat denna kvall, fast a andra sidan sa drack jag ju sa tyvarr sa blev det nog plus minus noll i slutandan. :P
Nej nu ska jag faktiskt forsoka sova och imorgon ska jag forsoka jobba pa solbrannan.
Bless <3.

10 December 2010 (Medellin, Colombia)

Wooooow, sager jag bara. Nu har jag och sebas precis kommit innanfor dorren efter att ha bestiget berget "de los tre cruces" som ligger nara dar vi bor. Ar riktigt stolt over mig sjalv med tanke pa min radsla for hojder plus att vi inte tog den vanliga vagen utan vi bestamde oss for att go bergsgatter och klattra upp samma vag dar korna gar osv. Allt annat an enkelt kan jag ju saga da berget inte ar lite brant men efter mycket om och men sa lyckades vi na toppen. Jisses vilken utsikt det var over Medellin, obeskrivlig sa darfor lagger jag in en bild med detta inlagg sa ni lasare far en kansla for hur det kandes for oss nar vi stod dar uppe pa toppen med vinden blasandes i haret. Dock blir det nog ingen repris av detta aventyr, da jag faktiskt under en viss period trodde att vi skulle behova ringa nagon form av raddningstjanst som skulle behova komma med helikopter for att fa bort oss darifran men som tur var sa bet jag ihop och kampa mig upp, haha. Mina kara vita skor ar inte heller sa himla overlyckliga over vart lilla expriment. De var vita fran borjan men nu ar de bruna av smuts! Far se om jag kan tvatta rent de eller om mina favoriter helt enkelt far hamna i papperskorgen. Pavag upp lyckades jag aven bli halvt attackerad av pissmyror vilket har satt sina spar pa kroppen, svider gor det och kliar ocksa. Buhu for sma ackliga kryp! Men som sagt nu kan jag sitta har pa var balkong och blicka upp mot det enorma berget och kanna mig stolt over att ha bestigit det. Det ar lite som att ta itu med sina problem och radslor. Istallet for att komma pa massa ursakter for att inte bestiga det eller helt enkelt undvika det sa tog jag det right on och lyckades tom i slutandan. Dessutom ar jag faktiskt inte sa himla trott i kroppen, detta ar lite av ett mirkal da jag faktiskt inte tranat pa 3 ar. So high five for mig sjalv. Haha. Jag klarade av det jakla berget sa da klarar jag nog ganska mycket mer an vad jag de senaste dagen trott. I' m gonna make it and noone can stop me! Det har jag bestamt efter idag.

Bless <3.
P.s. Ar du hojdradd: whatever you do, don't luck down! Jag gjorde det misstaget en gang och holl pa att tappa balansen helt.

 


9 December 2010 (Medellin, Colombia)

Buenas noches amigos,
Nu har vi precis avslutat en hamburgarkvall hemma i lagenheten. For tillfallet regnar det sa vi flyttade oss fran balkongen in till vara respektive rum for tv tittande. Sjalv sitter jag med David (son till Cathy) och kollar pa nagon form av big brother fast colombiansk style saklart. Det har varit en mycket interessant dag/kvall pa olika satt men det som hande kan jag tyvarr inte dra upp i bloggen just nu, ni far helt enkelt halla er ett tag till. En sak kan jag dock avsloja i bloggen och det ar att det kring vanskapen som holl pa att forstoras sa verkar det som att det ar back on track och pa ratta sattet, forhoppningsvis sa haller det sig den har gangen men det verkar som det. Enda som behovde var nog bara det langa samtalet vi hade igar, som sagt respekt och kommunikation ar a och z (intern grej, bara en person fattar). Tihi. Nar det kommer till karleksgrejen sa har det inte direkt hant nagot nytt pa den fronten forutom att personen i sig ska forklara ett och annat, vi far vall se hur det gar. Men som sagt jag ar krigare och tanker inte ge upp den sidan av mig sjalv an sa det ar bara for mig att forsoka koncentrera mig pa det jag har har tills vidare. You never know where the road will lead you, that's sorta the beauty in life.
Imorgon ar iallafall planen att vi ska bestiga ett berg som ligger nara varat hus, dock beror detta pa vadret men forhoppningsvis sa ar det uppehall. Tanken var igentligen att vi skulle gora det idag men pga vader och att jag madde lite daligt nar jag vakna sa bestamde vi oss for att andra det till en annan dag. Efter vi bestigit det vackra berget och njutit av utsikten sa ska vi nog lagga oss och bada samt sola sen blir det forhoppningsvis god kak och utgang. Dock far jag nog uppdatera mer kring hur det ser ut imorgon! Tills dess se till att ta hand om varandra dar hemma.
Bless <3

YOU...

... win some and you loose some along the way, it's a part of life but the real will always remain and don't you forget that!

Baile mami, baile.

Kom precis hem fran en grymt rolig slaktmiddag, inte min slakt da utan Vargas slakten om man kan kalla de det med tanke pa att alla inte heter det, men aja ni fattar iallafall. Hur kan jag bast forklara den har galna kvallen/natten, for klockan ar namnligen 6 pa morgonen har snart. Kan vall forsoka summa ihop det med nagra ord: aquardiente, rom med cocacola, salsa pa gatan i regnet, grillning, fyverkerier och massa skratt. Kunde inte bli sa mycket battre eller vad sager ni? Jag tycker personligen att det blev en ratt lyckad kvall men dock har jag lite svart att tro att jag kommer orka upp imorn for solningen som vi planerat men far vall forsoka. Far helt enkelt sova i solen. :P

Can't help but miss...

Micis Malin  Leo Anna AnaMaria Bamse Liliana Johanna Mamma Pappa Lillebror Faster Mormor <3

8 December 2010 (Medellin, Colombia)

Hej gott folk,
Sorry for den daliga uppdateringen men man kan vall saga att det har varit nagra omtumlande dagar har i Medellin. Mycket tankar som snurrat runt i mitt lilla huvud och aven mycket "diskussioner" som varit mindre roliga har. Kanns lite som om jag borjat tappat greppet om allt, kanner mig vilsen och ensam. Missforsta mig inte nu, jag alskar mitt land och ar extremt tacksam for att jag fatt mojligheten att aka hit och upptacka detta panoramiska land men samtidigt sa blev det vall inte riktigt som jag hade tankt mig har i Medellin. Pa en enda dag lyckades mycket krossas, bade en blivande vanskap och kanske ett blivande forhallande. Jag forstar inte vad jag gjort fel eller om det ens jag som gjort nagot fel nar det kommer till detta som hant. Vill inte ga in for mycket i detalj for jag vill inte hanga ut nagon i min blogg, det ar inte det den ar till for men samtidigt kanner jag att jag maste fa ur mig kanslorna och med tanke pa att jag inte riktigt har nagon att prata med har sa blir bloggen enda platsen for min ventilation.
Det har gatt nagra dagar nu da jag gatt runt med en klump i magen och graten i halsen. Detta pga olika anledningar. Ni som laser detta kanske tycker att jag ar stord i huvudet med tanke pa att jag ar i ett vackert land och borde istallet njuta, men nar man har en oro som inte forsvinner sa ar det svart att koncentrera pa nagot annat. Jag vet inte hur jag ska reparera varken den doende vanskapen eller den doende karleken mellan mig och en annan person, for som det ser ut nu sa finns det ingen losning pa nagot av det. Nar det galler karleken sa kan jag ju saga att det kom som en rejal chock, trodde att jag skulle fa hoppa upp i dina armar nar jag landa i arlanda men nu verkar det forbli en drom. Jag hoppas iallafall att du gjort ratt val och trotts allt sa onskar jag dig all lycka (du vet vem du ar).
Vill nog inte lagga ut for mycket mer om sakerna som hant har i bloggen, kanns inte riktigt schysst mot de som ar inblandade men nu far jag vall gora det som jag gjort hela livet: kampa vidare. Jag hoppas verkligen att ordspraket "det som inte dodar dig gor dig starkare" stammer, cause otherwise i'm screwed.
Bless

1 December 2010 (Medellin, Colombia)

God eftermiddag gott folk,
Har sitter jag bland bergen i bikini medan ni dar hemma sakert sitter ihopkruppna under en filt med glogg i handen. Jag kan inte direkt pasta att jag saknar kylan, snon eller kaoset som uppstar i trafiken under dessa manader. Skulle snarare vilja pasta att jag TRIVS som bara den. Jag har insett att jag faktiskt ar inlove, inlove med mitt land, i mitt folk och i familjen/slakten som jag bor hos. De ar helt underbara, varenda en av de.

Igar var vi uppe i bergen, i en finca (vilket ar sommarstalle) som tillhor Sebas moster. Nagra fran slakten var samlade och det blev en hel del ron con cocacola, aquardiente (en mycket vanlig sprit har) och massa mat for att inte tala om allt skratt. Kandes under vissa stunder som om jag aldrig bott nagon annanstans, bortsett fran min halv danta spanska saklart. Nar jag blicka ut over bergstopparna och den sagolika utsikten sa kunde jag inte hjalpa att alska livet och vara tacksam for att jag fick denna fantastiska mojligheten, att fa utforska mitt land. Tyvarr sa blev det ingen dans for de hade inte ratta kabblar till radion men det spelade inte nagon roll for samtalen och drinklekarna uppeholl oss fram till nattens timmar. Att ta sig darifran var ocksa en upplevelse i sig. Ner fran det branta berget i morkret, pa krokiga och smala vagar ar inte en latt uppgift men vi kom hem helskinnade och jag lyckades tom somna under bilfarden. Kvallen var mer an lyckad och bara en av manga stunder som jag kommer ta med mig hem till landet lagom. Och vem vet, kanske forslagen om att bo har under vinterhalvaren i sverige kanske blir verkliga men det aterstar att se.

Idag sa har vi bara tagit det lugnt, jag har hunnit sola lite och redan fatt en hel del farg men mer ska det definitivt bli. Just nu sitter vi och vantar pa att Sebas ska komma hem fran la finca sa att vi kan aka och kolla klader i ett kopcentrum. Hur jag ska fa hem allt ar en HELT annan femma da saker har nere ar bade grymt snygga och extremt billiga jamnfort med i sverige.

Nej nu ar det nog dags for mig att rora mig mot fler aventyr. Ta hand om er salange sa hors vi snart igen.

Bless <3.

RSS 2.0