rest in peace.

klockan 08.30 imorse tog du ditt sista andetag. vi kommer sakna dig.

Saturday night.

Då var det lördag och medan de flesta nog börjar välja vad de ska ha på sig ikväll, smuttar på sina drinkar och hypar för en utgång så sitter jag hemma i ming säng och hostar slem. Mysigt va? Nej inte det minsta faktiskt, men jag känner inte heller att det är värt att riskera att bli sjuk igen bara för en kväll ute på stan. Det får helt enkelt vänta tills jag blivit helt frisk. Jag är iallafall lite stolt över mig själv idag. Jag har rensat mitt rum, städat, bäddat med rena lakan, tagit ur och vikt alla mina kläder samt ordnat med massa papper.

Nu ska jag äta korv stroganoff följt av chokladglass och sprite medan jag förgyller min kväll med en film. Sen tror jag faktiskt att jag ska spåna på min nya tatuering.

Hoppas ni friska får en rolig kväll. Don't drink and drive!

Bless

Jag tänder..

... ett ljus i det tysta och ber att du ska överleva natten!


Min första tatuering.

Så nu har jag blivit av med min tatuerings oskuld. Guess who took it? Nej men det kan ni inte gissa men det var faktiskt en väldigt givmild kompis Mr S. Vad blev det för tatuering kanske ni undrar och jovisst ska ni få reda på det. Mr S filmade och tog kort till och med. Så här har ni resultatet av min första tatuering:

Karma är ett centralt begrepp inom religion och filosofi. I filosfoskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor, handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Trycket är en orsak som får sin bestämda verkan. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och kallas sammantagna för karma.

Karma som begrepp förekommer inom religionerna buddhism, jainism, sikhism och många hinduistiska riktningar. Inom buddhismen är karma resultatet av en människas handlingar, ord och tankar under hennes livstid. Inom hinduismen står karma också för summan av handlingar under livet, hur väl en människa uppfyllt sina plikter avseende religiösa och vardagliga handlingar. Karmans "kvalitet" har en direkt betydelse när det gäller om vi återföds och som vad vi återföds. Karma används även av andra grupper och individer, även utan filosofisk eller religiös innebörd och som ett uttryck som blivit populärt i Nordamerika och Europa.

Kan ju lugnt säga att det inte är min sista. Tattoo junky! Tack återigen Mr S för att du tog min tatuerings oskuld och var där för att stötta mig. Means a lot. Visst du skrämmde upp mig helt i onödan med tanke på att jag inte ens märkte när han tatuerade mig men men kanske var lika bra att jag höll på att dö av rädsla innan. :P Haha.

Bless.


Ingen bra natt.

Som ni kan lista ut med hjälp av titeln till detta inlägg så har natten definitivt inte varit en av de bästa. Jag hade så himla mycket tankar att jag bara låg och vände mig och vred i sängen fram till kl 6 imorse. Inte heller hjälpte det att min rethosta satt igång och väckte mig när jag väll hade börjat slumra till. Nej nu vill jag faktiskt bli frisk. Trött på att vara fånge i min egna säng, haha. I got shit to do också. Saker som inte kommer fixa sig själva.

Måste påstå en sak och det är att det här är nog första gången jag är tacksam över att det regnar, då detta gjort så att snön börjat smälta och försvinna. Finally, trodde att vi aldrig skulle bli av med den här vintern. Så trött på kyla och snö att jag nästan var reda på att köpa en enkelbiljett utomlands till något exotiskt land. Tror nog inte att jag är den enda i sverige som haft den iden den här vintern. Men nästa månad blir det förhoppningsvis en 3-dagars resa till ett land som är väldigt nära. Mer info får ni när biljetterna och hotellet är bokat, vilket förhoppningsvis är TODAY.

Insåg precis när jag borsta igenom mitt hår att det blivit extremt slitet. Dags för en klippning. Ngn som har några tips på bra frisörer som inte tar en förmögenhet? För jag ska bara klippa topparna, inte göra någon ny frisyr. Hook me up!

Bless


Efter ett år är jag tillbacks.

It's been a long as time since I last wrote but now i'm back, stronger than ever I hope. Sist jag skrev ett inlägg var innan nyår, fast det känns som om det var ännu längre tillbacks. Dock behöver vi nog alla våra pauser från saker och ting. Jag antar att det här var min paus från skrivandet. En paus som var vällbehövlig. Jag kan inte undgå att mycket har hänt sen sist. Livet är ju trotts allt en lång berg-o-dalbana, fylld med dess uppgångar och nedgångar. Dessvärre har det väll varit en hel del för många nedgångar senaste åren vilket lämnat tydliga spår men nu ska vi inte lägga ner för mycket tid på att prata om det negativa. This is a new start så vi låter den börja positivt.


Jag har gjort mycket letande i mig själv senaste tiden. Sedan yngre år har jag alltid trott att jag haft full kontrol över mitt liv och hur jag vill göra men nu när jag ser mig själv i spegeln i 20 års ålder så kan jag med smått besviken röst konstatera att jag inte alls nått de mål jag var 100% säker på att jag skulle nå. Detta behöver dock inte innebära någon större förlust då jag anser att vissa saker i våra liv händer för en mening men jag tänker inte heller sitta och ljuga och säga att jag inte grubblat länge över varför saker blev som de blev och varför jag trotts min kamp inte ännu nått vissa mål jag hade lagt upp för mig själv redan vid 14 års ålder. De som känner mig väll vet att jag är en envis och väldigt målinriktad person, dock samtidigt har jag haft en tendens att tröttna på saker och ting vilket i sin tur lät till att jag börjat på nya projekt utan att ha avslutat de jag redan påbörjat. I insure you, att detta är en av många saker jag håller på att jobba på när det gäller min personlighet.


Jag minns när jag fyllde 20, detta är snart ett år sen då jag fyller 21 nu i sommar. Jag minns hur jag pinsamt nog började böla för att jag var så besviken på mig själv för att jag bland annat inte hade börjat plugga på universitet. Låter kanske löjligt i mångas öran, ni tänker säker "men herregud du är ju bara 20" men för mig innebar 20 något annat och det kanske det fortfarande gör. Jag antar att jag hade förväntat mig så himla mycket mer av mig själv och likaså vissa personer i mitt liv (no names). Men nu när jag "äntligen" nådde denna tröskel utan att ha förverkligat eller uppnått många av mina mål så kände jag mig inte som mig själv längre. För första gången så kände jag mig vilsen i mig själv. Don't get me wrong, jag har varit vilsen i andra aspekter i mitt liv, I ain''t no superwomen men aldrig på vad jag skulle uppnått innan 20. Jag skulle ha ett fast förhållande, ett fast deltids jobb = en bra ekonomi, egen lägenhet och skulle ha börjat studera mitt drömyrke på universitet. Samtidigt som allt detta skulle jag även dansa på elit nivå fortfarande och hinna med att resa samt att umgås med mina nära och kära. Nu när jag sitter och läser vad jag precis skrivit så känns detta som en ganska omänsklig uppgift för en 20 åring, eller vad anser ni? Det känns snarare som om jag pratar om någon som är 10 gånger äldre än mig, men det var såhär jag ville ha mitt liv och en viss del av mig strävar fortfarande efter det. Aja det är inte lätt att se sig själv i spegeln och känna att man inte kommit någonstans men å andra sidan så har jag hunnit med så mycket annat. I guess god has a plan for all of us. Nej men som sagt i år är ett nytt år, som inledds med nya möjligheter och nya kraftslag. Ain't gonna let nothin keep me down this year, this year is my year har jag bestämt. Detta år handlar om mig och mina mål. Time to start loving myself och nå målen jag brinner för. Live life to the fullest, kanske är en mening som passar bra in på hur detta år ska handskas. En sak vet jag iallafall, no more drama, no more bull, much less sadness and hate. 2010 here I come.


Det är nog också därför jag valt att släppa min gamla blogg och börja om på en ny. Letting go of the past and living in the now. Anledningen till att jag valt att inte radera den utan att forsätta på samma användrakonto är för 1. jag vill kunna se tillbacks på saker som hände under tidigare år och 2. för att jag älskar mitt blogg namn, det är ju trotts allt min efternamn och vissas smeknamn på mig.


RSS 2.0