I don't believe our lives are simple.

Nu är jag parkerad i soffan. Har legat och stekt i solen halva dagen med mamsen vid min sida. Riktigt mystöööög. Vi har suttit och diskuterat diverse ting, hon med ett glas vittvin i handen och jag med ett stort glas cocacola. My styyyle. Nu står mamma nere i köket och marinerat vårat kött som vi ska äta ikväll och jag har satt i uppgift att kolla lite på mitt jobbschema inför sommaren. Give me the moneeeey. Sen får vi ju inte glömma att det är en stor match som äger rum ikväll, nämnligen BARCA vs REAL MADRID matchen. HALA MADRIIIID, visa de var skåpet ska stå nu.



Lite solkysst ska jag fortsätta med mitt jobbschema nu så P E A C E. <3


Go vegan for a week?

Hm något jag faktiskt funderar på att göra. Don't get me wrong. Jag absolut älskar kött. It's my precious men varför inte testa något nytt? Tror knappast att man dör av det och det sägs ju av vissa diatister att det ska vara väldigt nyttigt för kroppen och renanade om man säger det på ett milt sätt. Så vad säger ni? Are u with me people? Haha. Ska nog inledda detta lilla projekt nästa vecka, eftersom jag inte är helt frisk just nu. Då får jag nog börja med att väga mig och sen börja göra en inköpslista för de ingredienserna jag kommer behöva under vad jag tror kommer att vara en tuff vecka. Sen efter en vecka får jag väga mig själv igen och samtidigt se om det gett något resultat i form av ny energi eller bättre välmående överlag. Hur tror ni det kommer sluta?

Dock för att få någon form av kickstart så tänkte jag lägga ut lite recept här...
Bolognese
Veggi Bolognese

 

4 PORTIONER

125g Sojafärs ljus (torrvara)
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
Oregano, timjan, peppar och salt

 

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med valfri pasta.

Veggi Tacofärs


4 PORTIONER

125 g Sojafärs brun (torrvara)
1 msk olja
1 gul lök, hackad
40 g Taco Spice Mix (1 påse)
80 g majskorn
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
200 g krossade tomater
1,5 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs sojafärs och lök ordentligt i olja. Tillsätt Taco Spice Mix och majs. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt sojan, krossade tomater och 1,5 dl vatten.Låt puttra några minuter. Servera i Taco tubes eller Soft tortilla med tillbehör.

Veggi Paneng
Sojastrimlor i Red Curry Paste
och kokosmjölk


4 PORTIONER

125 g Sojastrimlor (torrvara)
1 msk olja
1 purjolök, skivad
1 röd paprika, tärnad
0,4 dl Red Curry Paste
4 dl kokosmjölk
salt

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Värm oljan i panna och fräs strimlor, purjolök, paprika och Red Curry Paste. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka i ca 5 minuter. Smaka av med salt. Servera med Jasminris.

Veggisallad ”Asian-Style”

 4 PORTIONER

125 g Sojastrimlor (torrvara)

GLACE:
1 msk Dijonsenap
15 g ingefära, hackad
1/2 vitlök, hackad
1 msk Kikkomansoja
1 msk sweet chili
1 msk rapsolja
1/2 dl sesamfrön, rostade

SALLAD:
250 g rättika, strimlad
2 avocados, urgröpta i grova bitar
1 mango, skalade och skurna i tärningar
4 kvisttomater, skivade
1 gurka, strimlad
1/2 purjolök, strimlad
isbergssallad, grovt plockad
1/2 kruka koriander

LIMEVINÄGRETTE:
2 msk Dijonsenap
saft av 1 lime
1 dl rapsolja
1 msk Kikkomansoja

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Blanda allt till glacen. Stek strimlorna ordentligt i olja, häll över glacen och stek ytterligare en minut. Servera med salladen och limevinägrette.

Veggisauté ”Swedish-Style”

4 PORTIONER

300 g Sojastrimlor (torrvara)
200 g champinjoner i klyftor
80 g syltlök
1-2 äpplen, fast sort, Pink lady i klyftor
olja till stekning

SÅS:
2 dl vegetarisk buljong
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk Skånsk senap
1 msk Kikkomansoja
Maizena till redning

SÅS:
Vispa ihop och koka upp alla ingredienser. Red av med Maizena.

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrimlorna enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek champinjonerna och sojastrimlorna i olja tills de får färg. Lägg i äpple och syltlök och stek tills allt fått fin färg. Häll över såsen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och haricots verts.

Wish me luck, cause here i GOOOO.


HAAAAAAAAAAAALA MADRID!


HALA MADRID <3. Need i say more? Don't think so people.


Grattis vännen

Imorgon får vi finbesök från Norge. En av dessa är födesledagsbarnet Alex. Så ett stort grattis till dig vännen and psst girls he's singel so go for it, before it's to late. Ska bli jätte kul at träffa honom, dock är det lite tråkigt att hans vapendragare Lamin inte kunde komma pga en skada han fick under en fotbollsmatch. Han får nöja sig med att stanna på sjukhuset, stackarn. Men det finns flera gånge, we ain't going nowhere. Ska se till att ge dessa grabbar några makalösa nätter här i sthlms storstad med mina girls! So watch out stocktown cause we about to bring it down.

Alexander Davies


Long as break...

... but i guess it was needed. Nu ska jag iallafall försöka uppdatera lite oftare. Senaste gången jag skrev var befann jag mig fortfarande i Colombia men nu har jag återvänt till platsen som varit mitt hem senaste 16 åren. Vet inte om jag ska vara glad eller ledsen över att vara tsms. Jag saknar Colombia för var dag som går men det är här jag har mina vänner och min familj. Under tiden jag varit borta har jag fått en helt annan syn på värdet av min familj. Jag har kommit att älska de mer än jag gjorde innan och jag har lärt mig att livet är för kort för att bara sitta bredvid som en åskådare utan att det är våran uppgift att göra det bästa av den tiden vi har blivit givna på denna jord. Varje dag är en gåva i detta land som är byggt på frihet. På andra sidan jorden finns en sann misär men ändå lever de med ett leende på läpparna, medan vi som befinner oss i ett land med möjligheter och där nästan allt serveras till oss på en silvertallrik är vi pettiga och trångsynta. Framförallt girriga och bortskämda. Det är ganska tragiskt igentligen och jag tror det är nyttigt för var och en att besöka länder där fattigdomen är så påtaglig för att kunna vara tacksam för det vi har här. Det är en av sakerna denna obeskrivbara resa har givit mig. Men återkommer med tankar och upplevelserna från Colombia någon annan dag.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta bort min ansiktsmask, sen blire make-up och festkläderna på för ikväll ska Nathalie firas till max. Happy Bday girlfriend! <3

Ses ute i nattvimlet gott folk.
Bless och ta hand om varandra!

RSS 2.0